توصیه های سازمان حفاظت محیط زیست برای نوروز
نوروز، هم می تواند فرصتی برای لذت بردن از طبیعت باشد و هم زمانی برای تخریب و نابودی محیط زیست. کاری کنیم که خود و فرزندانمان هر سال بیش از پیش از زیبایی ها و پاکی و سخاوت طبیعت بهره مند شویم. در غیر این صورت دیری نخواهد پایید که تا چشم کار کند ... هیچ پدیده ای زیبا نباشد.
بنابراین در ایام افزایش سفرها نکات زیر را رعایت کنیم و برای اصلاحات فرهنگی در این زمینه قدمی برداریم:
از ریختن زباله در طبیعت پرهیز کنیم و در صورت مشاهده زباله از کنار آن بی تفاوت نگذریم. «دور انداختن» دیگر مفهومی ندارد، چون همه جا نزدیک است.
جانوران و حیوانات را نیازاریم؛ ما به خانه آنها مهمان هستیم و حرمت میزبان واجب است.
در طبیعت آتش روشن نکنیم مگر در مکان های خاصی که مشخص شده و قبل از ترک محل نیز از خاموش بودن کامل آن با آب و خاک اطمینان حاصل کنیم. یک جرقه خفته برای به آتش کشیدن یک جنگل کافیست.
با توجه به فصل گلدهی گیاهان، محل اسکان خود را به گونه ای انتخاب کنیم که از پوشش گیاهی و جنگلی کمتری برخوردار باشد تا به لگد کردن گیاهان و شکستن سرشاخه های درختان منجر نشود.
درختان وسیله یادگاری نوشتن و شاخه هایشان وسیله آتش درست کردن، نیستند.
در جاده هایی که احتمال عبور حیات وحش وجود دارد، سرعت مطمئنه را رعایت کنیم.
بهترین یادگاری از طبیعت عکس است؛ نه قطعاتی از پیکره گیاهان و جانوران.
موادی مانند مایع ظرف شویی، پودر لباسشویی، روغن ماشین و یا باطری برای طبیعت و آب و رودخانه مواد آلوده کننده و یا سمی به حساب می آیند.
ماهی های قرمز را در هیچ سد، دریا و رودخانه ای رها نکنید زیرا به دلیل وجود نوعی انگل زندگی ماهیان بومی آن محل را تهدید می کنند.
در مهمانی ها و عید دیدنی ها از حفظ محیط زیست برای کسانی که آگاهی کامل ندارند بگویید.
اگر به رستورانی می روید که از وسایل پلاستیکی مانند سفره های یک بار مصرف استفاده می کنند تذکر دهید و آن را نپذیرید.
- ۹۵/۰۱/۰۵