حمایت از قوهای مهاجر تالاب سرخرود
سومین کمپین زیست محیطی آسان پرداخت در سالجاری ،حمایت از قوهای مهاجر تالاب سرخرود بود. نمایندگان شرکت آسان پرداخت با حضور عکاس مجموعه و تیم تهیه خبر برای تحویل 2 تن ذرت دامی به محیط بانان، عازم بابلسر شدند. وزرامحله منطقه سرخرود مقصدی بود که گروه پرسان پرسان آن را یافت . هنوز خورشید طلوع نکرده بود که تیم به تالاب رسید .تاریکی مطلق فضای طبیعی و فراخ تالاب را فراگرفته بود اما آوای زیبای قوها گروه رو میخکوب کرده بود . آوازی که بیشتر به نیایش شبیه بود و حالتی عرفانی را تداعی می کرد .انگار که قوها قبل از طلوع برای آغاز روز تازه، نیایش دسته جمعی داشتند. ساعتی پس از طلوع عکسبرداری از منطقه آغاز و برای خرید تغذیه قوها که همان ذرت دامی بود اقدام شد . قرار بر این شد که بار2 تنی ذرت دامی تا بعد از ظهر جلوی درب کانکس محیط بانان در حاشیه تالاب تحویل داده شود .
رئیس اداره محیط زیست محمود آباد بابلسر :
آپ اولین برندی است که حامی قوهای مهاجر سرخرود شده است
فرصتی دست داد تا از آقای سالار؛رئیس اداره محیط زیست شهرستان محمود آباد بپرسیم که اینجا چه اتفاقی در حال وقوع است و سازمان محیط زیست چه اقداماتی را برای پذیرایی از این میهمانان زمستانی در دستور کار داشته .آنچه می خوانید پاسخ آقای سالار به پرسش های همکار ما در واحد روابط عمومی است .
تالاب بین المللی سرخرود در سال 1971 به ثبت کنوانسیون رامسر رسیده که البته یک تالاب مصنوعی است . این تالاب هر ساله در فصل زمستان پذیرای حدود چندین هزار قطعه پرندگان آبزی مهاجراز جمله قوها است . این قوها که خواستگاهشان سیبری است از سال 86 این منطقه را برای زمستان گذرانی انتخاب کردند و هر ساله به تعدادشان افزوده شده است. یکی دو سال قبل تعدادشان به 10 هزار بال نیز رسید اما در حال حاضر امسال حدود 3 هزار تا 3 هزار و پانصد قوی گنگ ،آوازه خوان و کوچک اینجا هستند. کانکسی در این منطقه مستقر کردیم که به صورت شبانه روزی کار محافظت و تغذیه دستی را انجام می دهیم .
قوها معمولا به دو دلیل منطقه را برای زمستان گذرانی انتخاب می کنند ؛اول وجود مواد غذایی در منطقه و دیگر آرامش و احساس امنیتی که می توانند در منطقه داشته باشند. معمولا هر ساله اداره کل محیط زیست منطقه یک بودجه را به تغذیه دستی این پرندگان مهاجر تخصیص می دهد که گاهی به علت میزان بالای تقاضای جمعیت قوها برای غذا باعث می شود تا این بودجه ناکافی باشد و NGOها و سازمان های مردم نهاد (سمن ها ) دوستدار محیط زیست در صدد تهیه غذا برای این قوها برمی آیند و در طول دوره حضور قوها در تالاب انواع تغذیه دستی اعم از ذرت ،جو و گندم را به محیط بانان مستقر در حاشیه تالاب تحویل می دهند.معمولا یک روز در میان 500 تا 600 کیلو گرم تغذیه دستی برای قوها انجام می شود. شاید تا الان 14 الی 15 تن تغذیه پرندگان مهاجر از مجرای NGOها و کمک های مردمی و گردشگرانی که به نوعی علاقه مند هستند انجام شده است .
بیش از 3000 بال قو و پرنده های مهاجر از حمایت آسان پرداخت بهره مند شدند
رئیس اداره محیط زیست محمود آباد بابلسر ،در ادامه ضمن تقدیر از آسان پرداخت گفت : مشارکت برند ها تا به امروز در این امر صورت نگرفته و آسان پرداخت اولین شرکتی است که این کار را انجام می دهد. ما از این نوع مشارکت استقبال می کنیم به شرطی که از مجرای قانونی و صحیح آن انجام شود تا محیط زیست و امنیت و آرامش این قوها به خطر نیوفتد.
در این سفر نمایندگان سازمان های مردم نهاد محیط زیست ،راهنمای آپ بودند
آقای محمد نجاتی ،عضو کمیته علمی سمن های زیست محیطی مازندران، می گوید حضور قوها در این تالاب در فصل آیش صورت می گیرد. فصلی که شالیکاران محلی، زمین را برای استراحت رها می کنند. نکته جالب اینجاست که فضولات قوها در فصل کشت برای زمین مفید است و از سوی دیگر باقیمانده ساقه های شالی در تالاب به تغذیه قوها کمک می کند .هر ساله قوها از اوایل آذر ماه تا اوایل اسفند ماه برای زمستان گذرانی به این منطقه مهاجرت می کنند و در پایان فصل با تخلیه تدریجی آب تالاب گروههای آنها هم کم کم سفر بازگشت خود را آغاز می کنند و زمین ها دوباره آماده کشت شالی می شود و پس ازآن NGOهای دوستدار محیط زیست به فعالیت های دیگر مرتبط با حفاظت از منابع طبیعی می پردازد.
- ۹۴/۱۲/۱۰